Призоваваме президента да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд.Това каза

...
Призоваваме президента да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд.Това каза
Коментари Харесай

ГЕРБ: Призоваваме Радев да не оказва натиск върху независимия Конституционен съд

Призоваваме президента да не оказва натиск върху самостоятелния Конституционен съд.

Това сподели на брифинг депутатът от ГЕРБ Рая Назарян.

 

По-рано днес държавният глава Румен Радев разгласи, че сезира Конституционния съд против избора на нови съдии.

 

" Прави усещане, че президентът за следващ път показва противоречие с това, че законодателният орган работи, приема значими закони и решения за страната, която очевидно опонира на неговото схващане еднолично ръководство на страната, което наблюдавахме през времето на ръководство на служебните кабинети ", съобщи Назарян. 

 

" Той за следващ път демонстрира, че търси спор с Народно събрание с една единствена цел - да отслаби постоянното парламентарно болшинство ", уточни депутатката от ГЕРБ.  

 

" Съдиите от квотата на Президентството се назначават еднолично. А процедурата, която Народното събрание организира за избор на конституционни съдии, беше обществена, транспарантна и открита. Тази гласност, бистрота и неприкритост той ще я дължи, когато би трябвало да назначи конституционни съдии ", сподели Назарян. 

 

И добави: " Очевидно президентът е раздразнителен, че Народното събрание работи и след две години на служебни държавни управления съумя да образува конституционниоо парламентарно болшинство, което да промени Конституцията и да стартира да попълня държавните органи с изтеклите мандати ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР